Ruladă cu mac și zmeură
Îţi recomandăm această reţetă delicioasă de ruladă cu mac și zmeură.
Ingrediente
65 g făină
325 ml frișcă lichidă
6 ouă
1 vârf de sare
2 plicuri zahăr vanilat
120 g semințe de mac
150 g zahăr pudră
500 g zmeură proaspătă
zahăr vanilat, pentru ornat
Mod de preparare
Separi gălbenușurile de albușuri, bați gălbenușurile cu 1 plic de zahăr vanilat și cu zahărul pudră până obții o cremă gălbuie.
Bați albușurile spumă cu sarea până ce se întăresc, cerni făina și o torni peste crema de gălbenușuri, în ploaie, adaugi semințele de mac și amesteci până ce se încorporează toate ingredientele. Încorporezi, apoi, și albușurile.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, întinzi uniform aluatul de pandișpan și-l dai la copt 10 minute. Pudrezi cu zahăr un prosop de bucătărie, răstorni pandișpanul pe el, îndepărtând hârtia de copt și rulezi imediat aluatul, cu ajutorul prosopului, în două bucăți de ruladă. Lași apoi la răcit.
Pentru umplutură, bați frișca lichidă cu celălalt pliculeț de zahăr vanilat până când se întărește. Desfaci cele două bucăți de pandișpan, întinzi frișca uniform, așezi în frișcă zmeura spălată bine și scursă și rulezi cu ajutorul prosopului de bucătărie. Dai la rece și o asezonezi cu zmeură proaspătă și cu zahăr pudră la servire.