Ruladă de dovleac
Rulada de dovleac este un desert pufos și aromat.
Ingrediente
Pentru aluat
150 g piure de dovleac bine scurs
6 linguri făină
200 g zahăr
1 linguriță rasă praf de copt
3 ouă
1 linguriță rasă scorțișoară
1 praf de sare
zahăr pudră, pentru decor
Pentru umplutură
250 g cremă de brânză
80 g unt moale
esență de vanilie, după gust
150 g zahăr pudră
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci făina cu praful de copt și cu sarea. Separat, mixezi ouăle cu zahărul, adaugi piureul de dovleac și scorțișoara, apoi torni în ploaie amestecul cu făină.
Omogenizezi ingredientele, apoi răstorni aluatul într-o tavă dreptunghiulară, tapetată și dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii. Îl scoți, îl așezi pe un prosop de bucătărie curat și îl rulezi. Îl ții așa până când se răcește.
Separat, mixezi toate ingredientele pentru umplutură până obții o cremă.
Derulezi aluatul, întinzi umplutura și îl rulezi din nou. Îl înfășori în folie de plastic și îl lași la rece peste noapte.
Îl servești decorat cu zahăr pudră.