Ruladă de dovleac

22 septembrie 2025   Deserturi

Rulada de dovleac este un desert pufos și aromat.

Ingrediente

Pentru aluat

150 g piure de dovleac bine scurs

6 linguri făină

200 g zahăr

1 linguriță rasă praf de copt

3 ouă

1 linguriță rasă scorțișoară

1 praf de sare

zahăr pudră, pentru decor

Pentru umplutură

250 g cremă de brânză

80 g unt moale

esență de vanilie, după gust

150 g zahăr pudră

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cu praful de copt și cu sarea. Separat, mixezi ouăle cu zahărul, adaugi piureul de dovleac și scorțișoara, apoi torni în ploaie amestecul cu făină.

Omogenizezi ingredientele, apoi răstorni aluatul într-o tavă dreptunghiulară, tapetată și dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii. Îl scoți, îl așezi pe un prosop de bucătărie curat și îl rulezi. Îl ții așa până când se răcește.

Separat, mixezi toate ingredientele pentru umplutură până obții o cremă.

Derulezi aluatul, întinzi umplutura și îl rulezi din nou. Îl înfășori în folie de plastic și îl lași la rece peste noapte.

Îl servești decorat cu zahăr pudră.

Mai multe