Şarlotă cu pişcoturi

16 aprilie 2013   Deserturi

Ingrediente: 20 pişcoturi, 7 foi gelatină, 500g kiwi, 2 albuşuri, 100g zahăr, 400g brânză de vaci, 300g frişcă

Mod de preparare:Număr porţii:6 Timp de preparare:40min Dificultate:mică

Pui gelatina la înmuiat în puţină apă rece, cureţi fructele de kiwi de coajă, opreşti câteva rondele pentru decor, iar restul le tai cubuleţe, pe care le pasezi şi le amesteci cu brânza scursă bine. Baţi albuşurile spumă cu zahărul, încorporezi treptat frişca, apoi adaugi brânza cu kiwi.

Încălzeşti gelatina la foc mic, fără să fiarbă, o adaugi în compoziţie şi amesteci să se omogenizeze totul. Într-o formă, aşezi pişcoturi pe margine, torni şarlota şi acoperi deasupra cu pişcoturi. Dai forma la rece până se încheagă, după care o răstorni pe un platou şi o decorezi cu rondelele de kiwi păstrate.

Mai multe