Sorbet de cireșe
Cel mai uşor desert pe care l-ai făcut vreodată.
Ingrediente
500 g cireșe proaspete
150 g zahăr
250 ml apă
2 linguri zeamă de lămâie
frunze de mentă, pentru decor
Mod de preparare
Speli bine cireșele și îndepărtezi sâmburii și codițele. Le tai jumătăți sau sferturi, în funcție de mărime.
Într-o cratiță mică, amesteci zahărul cu apa. Pui cratița pe foc mediu și amesteci până când zahărul se dizolvă complet. Lași siropul să se răcească la temperatura camerei.
Mixezi cireșele într-un blender cu zeama de lămâie, până obții un piure fin. Torni siropul de zahăr răcit peste piureul de cireșe și amesteci bine pentru a combina toate ingredientele.
Pui amestecul într-un recipient și îl dai la congelator. La fiecare 30 de minute, scoți recipientul și amesteci energic cu o furculiță pentru a sparge cristalele de gheață. Repeți acest proces de 3-4 ori, până când sorbetul are o consistență fină și cremoasă. Împarți sorbetul de cireșe în boluri și decorezi cu frunze de mentă proaspătă pentru un aspect atractiv și un plus de prospețime.