Steluţă cu marţipan

16 aprilie 2013   Deserturi

Ingrediente: Pentru blat: 180 g zahăr, 6 ouă, 80 g făină, 60 g amidon, 60 g cacao, 1 plic zahăr vanilat

Pentru cremă: 250 ml smântână dulce, 4 gălbenuşuri, 100 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 250 g unt, 3 linguri ness, 2 linguri rom

Pentru decor: zahăr pudră, steluţe de marţipan

Mod de preparare:Numar porţii: 6 Timp de preparare: 1h 30 min Dificultate: medie

Pentru blat, freci spumă gălbenuşurile cu jumătate din zahăr şi zahărul vanilat. Încorporezi făina amestecată cu amidonul şi cacaua. Baţi albuşurile spumă cu restul de zahăr şi le încorporezi în gălbenuşuri, amestecând uşor, de jos în sus.

Împarţi aluatul în două. Pui prima parte într-o formă de tort unsă şi tapetată şi coci în cuptorul încins circa 30 de minute. Procedezi la fel şi cu aluatul rămas. Răstorni blaturile şi le laşi să se răcească minimum două ore pe un grătar. Decupezi blaturile în formă de stea.

Pentru cremă, încălzeşti smântâna fără să fiarbă şi tragi vasul de pe foc. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, adaugi smântâna fierbinte şi freci energic la bain-marie până se îngroaşă. Muţi vasul în apă rece şi continui baterea. Adaugi untul încălzit la temperatura camerei şi mixezi 10 minute, până ce crema devine spumoasă şi albă. Adaugi romul şi nessul şi amesteci bine.

Pui crema în poş şi o aşezi pe primul blat. Acoperi cu al doilea blat, presari cu zahăr pudră şi ornezi cu steluţe din marţipan. Laşi la rece câte va ore înainte de a fi servit.

Mai multe