Ștrudel cu mere și pere
Ștrudelul cu mere și pere este un desert perfect pentru orice moment.
Ingrediente
1 foaie aluat foitaj
250 g mere, curățate și tăiate cubulețe
250 g pere, curățate și tăiate cubulețe
60 g zahăr brun
1 linguriță scorțișoară
50 g stafide
30 g unt
20 g pesmet
1 ou mic, pentru uns
zahăr pudră și mentă, pentru decor
Mod de preparare
Topești untul într-o tigaie, pui merele, perele, zahărul, scorțișoara și stafidele. Călești 5-7 minute, până ce fructele se înmoaie ușor și lichidul scade. Dai deoparte, adaugi pesmetul și amesteci. Lași să se răcească puțin.
Întinzi aluatul pe hârtie de copt, pui umplutura pe mijloc, pe lungime. Bați oul și ungi ștrudelul. Coci 25-30 de minute în cuptorul preîncălzit, până devine auriu.
Lași să se răcească puțin, presari zahăr pudră și tai felii. Decorezi cu frunze de mentă proaspătă.