Ştrudel cu stafide

16 aprilie 2013   Deserturi

Ingrediente: 1 pachet aluat fraged congelat, 500 g, brânză de vaci, 150 g smântână, 4 ouă, 150 g zahăr, 3 linguri griş, 2 plicuri, zahăr vanilat, 100 g stafide, 1 esenţă de rom , 3 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 80 min Dificultate: medie

Pui stafidele într-un pahar cu apă caldă şi cu esenţa de rom. Amesteci brânza cu smântâna, două gălbenuşuri, grişul, zahărul, vanilat şi zahărul. Baţi patru albuşuri spumă, le amesteci cu compoziţia de brânză şi adaugi stafidele scurse.

Decongelezi aluatul, împarţi pe cele două foi compoziţia de brânză, o întinzi şi rulezi. Crestezi fiecare ştrudel, le ungi cu gălbenuş şi le pui într-o tavă unsă şi tapetată cu, făină. Introduci la cuptor pentru 30-35 de minute, după care le laşi puţin la răcit.

Le presari cu zahăr pudră.

Mai multe