Tartă cu ananas
Ananasul are puţine calorii, 200 g de fruct având în jur de 80 de calorii. Este delicios proaspăt sau din conservă, aşa încearcă-l în această tartă.
Ingrediente
Pentru blat:
200 g făină
1 ou
100 g unt rece
1 praf sare
Pentru umplutură:
100 g zahăr
100 g zahăr
1 păstaie de vanilie
30 g amidon alimentar
4 gălbenușuri
500 ml lapte
fulgi de cocos
300 g ananas din conservă
Mod de preparare
Pentru aluat, cerni făina, o combini cu zahărul, adaugi untul rece tăiat și amesteci cu degetele până când obții o compoziție nisipoasă, apoi încorporezi oul. Aduni aluatul într-o bilă, îl înfășori în folie alimentară și îl dai la frigider 30 de minute.
Scoți aluatul, îl întinzi cu sucitorul, îl așezi într-o tavă de tartă tapetată, îl înțepi din loc în loc și îl coci 15 minute la foc mare. Îl scoți și îl lași deoparte.
Pentru umplutură, fierbi laptele cu păstaia de vanilie, apoi îl strecori. Separat, bați gălbenușurile cu zahărul, apoi încorporezi amidonul. Torni laptele călduț, în fir subțire, peste gălbenușuri, apoi așezi compoziția pe foc mic, amestecând continuu până începe să fiarbă.
Dai de pe foc vasul, lași la răcorit și răstorni compoziția în coaja de tartă. Așezi ananasul, presari fulgii de cocos și dai tava din nou la cuptor 30 de minute, până ce s-a rumenit uniform la suprafață.