Tartă cu banane

16 aprilie 2013   Deserturi

Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină, 100 g unt, 80 g zahăr pudră, 2 gălbenuşuri, Pentru umplutură: 4 banane, 3 ouă, 4 linguri amidon, alimentar, 4 linguri zahăr pudră, 1 lingură rom, 3 linguri smântână, groasă, esenţă de vanilie, 1 lingură zahăr

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahărul până, devin spumoase, adaugi untul treptat, apoi făina „în ploaie” şi frămânţi un aluat, potrivit cu care îmbraci fundul şi pereţii, unei forme de tartă, tapetată cu folie specială pentru copt. Înţepi aluatul cu furculiţa şi introduci forma în cuptorul preîncălzit, la foc mic, 10-15 minute.

Între timp, baţi ouăle cu zahărul, adaugi amidonul alimentar, esenţă de, vanilie, romul, smântâna şi amesteci, bine. Cureţi bananele de coajă şi le tai, rondele.

Scoţi tarta din cuptor, torni crema deasupra, aranjezi feliile de banane, peste cremă, presari zahărul cristalizat şi, pui din nou forma la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 30 de minute.

O poţi servi cu frişcă şi ciocolată rasă.

Mai multe