Tartă cu brânză

16 aprilie 2013   Deserturi

Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină, 200 g unt, 100 g zahăr, 3 gălbenuşuri, 1 praf de sare

Pentru umplutură:: 300 g piure de dovleac, 250 g brânză de vaci, 3 ouă, 150 g zahăr, ½ linguriţă ghimbir ras, 1 linguriţă nucşoară, 1 linguriţă scorţişoară măcinată

Pentru decor: zahăr pudră frunze de mentă

Mod de preparare:Numar portii: 8 Timp de preparare: 1h 30 min Dificultate: mică

Amesteci, într-un castron, făina, sarea, zahărul şi coajă rasă de lămâie. Adaugi gălbenuşurile şi untul tăiat bucăţele şi frămânţi până se formează un aluat sfărămicios. Îl înfăşori în folie şi îl laşi câteva ore la rece.

Cureţi dovleacul de se minţe, îl tai felii şi îl coci la cuptor. Când este copt, îndepărtezi coaja, îl laşi la scurs de zeamă în strecurătoare, apoi îl presezi sub formă de piure. Amesteci piureul de dovleac cu zahărul, brânza, ouăle, ghimbirul, scorţişoara şi nucşoara.

Întinzi o foaie de aluat şi îmbraci o formă de tartă cu pe reţi cu tot. Înţepi în mai multe locuri cu furculiţa, apoi torni umplutura. O introduci în cuptorul bine încins pentru circa 45 de minute. Tarta este gata când trece testul cu scobitoarea. După ce se răceşte, o porţionezi şi o serveşti pudrată cu zahăr şi decorată cu frunze de mentă.

Mai multe