Tartă cu dovleac

8 octombrie 2025   Deserturi

O tartă fină cu dovleac îţi va face ziua mai frumoasă. Încearc-o şi spune-ne cum ţi-a ieşit.

Ingrediente

Pentru aluat

300 g făină

2 gălbenușuri

200 g unt gras de la frigider

2 linguri zahăr pudră

1 praf de sare

Pentru umplutură

500 g piure de dovleac

2 ouă

3 linguri cacao

5 linguri zahăr brut

semințe și nuci, pentru decor

Mod de preparare

Pentru aluat, tai untul bucățele și-l amesteci cu făina, cu sarea și cu zahărul. Frămânți până obții un aluat nisipos, apoi încorporezi gălbenușurile. Aluatul obținut îl întinzi într-o tavă de tartă, apeși bine pe fundul tăvii și pe margini și o dai la frigider.

Pentru umplutură, bați ouăle cu zahărul, adaugi piureul de dovleac, cacaua în ploaie și mixezi până când obții o cremă fină.

Scoți tarta de la frigider, răstorni umplutura și o dai la cuptorul încins aproximativ 20 de minute. Servești tarta decorată cu semințele și cu nucile tale preferate.

Mai multe