Tartă cu dovleac
O tartă fină cu dovleac îţi va face ziua mai frumoasă. Încearc-o şi spune-ne cum ţi-a ieşit.
Ingrediente
Pentru aluat
300 g făină
2 gălbenușuri
200 g unt gras de la frigider
2 linguri zahăr pudră
1 praf de sare
Pentru umplutură
500 g piure de dovleac
2 ouă
3 linguri cacao
5 linguri zahăr brut
semințe și nuci, pentru decor
Mod de preparare
Pentru aluat, tai untul bucățele și-l amesteci cu făina, cu sarea și cu zahărul. Frămânți până obții un aluat nisipos, apoi încorporezi gălbenușurile. Aluatul obținut îl întinzi într-o tavă de tartă, apeși bine pe fundul tăvii și pe margini și o dai la frigider.
Pentru umplutură, bați ouăle cu zahărul, adaugi piureul de dovleac, cacaua în ploaie și mixezi până când obții o cremă fină.
Scoți tarta de la frigider, răstorni umplutura și o dai la cuptorul încins aproximativ 20 de minute. Servești tarta decorată cu semințele și cu nucile tale preferate.