Tartă cu mure

29 august 2013   Deserturi

Ingrediente: Pentru aluat: 250g făină, 50g alune măcinate, 50g zahăr pudră, 125g unt, 1 ou, Pentru umplutură: 5 foi gelatină, 50 ml lapte, 250ml smântână, 250ml frişcă lichidă, 100g zahăr, 300 g mure

: 4

45 min

mică

Mod de preparare

Frămânţi aluatul, opreşti, puţin, iar restul îl întinzi, în foaie şi o aşezi în forma, unsă şi tapetată. Din aluatul, păstrat faci floricele, pe care, le coci.

Pui o foaie de copt, peste aluat şi presari boabe de porumb. Coci în cuptor circa 10-15 minute, apoi, scoţi hârtia şi laşi aluatul până se rumeneşte., Pui gelatina la înmuiat, şi o dizolvi.

Amesteci, frişca cu laptele fierbinte, adaugi gelatina şi baţi bine. Amesteci smântâna cu zahărul, gelatina, frişca şi, murele. Torni compoziţia peste blat şi laşi la rece.

Deasupra pui floricelele din aluat.

Mai multe