Tartă cu nuci caramelizate

16 aprilie 2013   Deserturi

Ingrediente: 300 g făină, 200 g unt sau margarină, 100 g zahăr, 3 gălbenuşuri, 1 praf de sare, 400 g zahăr, 1 pachet unt, 300 g nuci, 4 ouă, 3 linguri apă

Mod de preparare:Număr porţii: 8 Timp de preparare: 80 min Dificultate: mică

Amesteci într-un castron mare făina cu sarea, zahărul, untul moale şi gălbenuşurile şi frămânţi un aluat omogen pe care îl laşi la frigider circa două ore. Baţi ouăle cu 200 g de zahăr, apa şi untul.

Caramelizezi restul de zahăr într-o cratiţă smălţuită, adaugi compoziţia de ouă, amestecând continuu. Laşi pe foc până devine o cremă, dai deoparte, adaugi nucile zdrobite şi amesteci bine. Împarţi aluatul în două, întinzi două foi, îm braci interiorul unei forme de tartă cu una dintre ele, adaugi crema şi acoperi cu cea de-a doua foaie.

Introduci forma în cuptorul preîncăzit pentru circa 30-40 de minute. Tai prăjitura în formă, folosind un cuţit foarte bine ascuţit.

Mai multe