Tartă cu pere

3 octombrie 2024   Deserturi

Tarta cu pere este un desert rafinat, cu arome delicate și o combinație perfectă între aluatul fraged și perele suculente. Iată o rețetă simplă și gustoasă.

Ingrediente:

250 g făină

150 g zahăr

125 g unt rece, tăiat cubulețe

1 ou

sare

1-2 linguri apă rece

6-8 pere mici, nu prea coapte, cu codițe

1 lingură suc de lămâie

scorțișoară

nucșoară

1 ou, pentru uns

Mod de preparare

Amesteci făina, 100 g de zahăr și sarea. Adaugi untul rece și amesteci cu mâna până când compoziția devine nisipoasă. Bați oul și îl încorporezi în amestecul de făină, până se formează un aluat. Dacă aluatul este prea uscat,adaugi câte o lingură de apă rece până când se adună într-o bilă. Împachetezi aluatul în folie alimentară și îl lași la frigider cel puțin 30 de minute.

Speli perele și le lași codițele. Dacă sunt prea mari, le poți tăia puțin la bază pentru a sta drepte. Într-un bol, amesteci zahărul rămas, sucul de lămâie, scorțișoara și nucșoara.

Întinzi aluatul pe o suprafață tapetată cu făină și îl așezi într-o tavă rotundă. Îndepărtezi excesul de aluat de pe margini și așezi perele cu codițe cu tot în aluatul din tavă. Presari amestecul de zahăr și condimente peste pere. Sigilezi marginile aluatului și faci câteva tăieturi în aluatul de deasupra, pentru a permite aburului să iasă.

Ungi aluatul cu oul bătut și presari zahăr granulat deasupra. Lași la cuptor 45-55 de minute sau până când aluatul este rumenit și perele sunt fragede. Lași tarta să se răcească complet înainte de a o tăia.

Mai multe