Tartă cu piersici
Tarta cu piersici este un desert delicios și răcoritor, perfect pentru zilele călduroase sau ca o gustare dulce în orice moment al anului.
Ingrediente
Pentru blat
300 g biscuiți digestivi
150 g unt
Pentru cremă
800 g brânză de vaci, bine scursă
3 piersici
100 ml lapte fierbinte
200 ml frișcă lichidă
2 plicuri gelatină
150 g zahăr pudră
mentă proaspătă, pentru ornat
Mod de preparare
Macini biscuiții cu mixerul, topești untul, îl torni peste biscuiți și amesteci.
Așezi compoziția într-o tavă de tartă cu pereți detașabili și presezi bine și uniform.
Combini brânza cu zahărul pudră. Separat, lași gelatina în apă rece.
Mixezi frișca până se întărește, apoi o încorporezi în brânza de vaci.
Pui gelatina în laptele fierbinte, lași să se răcorească, apoi îl torni, treptat, în crema de brânză.
La final, torni compoziția peste blatul de biscuiți din tavă, așezi uniform piersicile tăiate felii astfel încât să acoperi toată suprafața tartei și dai la frigider cel puțin o oră, apoi servești ornată cu mentă proaspătă.