Tartă cu rubarbă
Încearcă şi tu o delicioasă tartă cu rubarbă!
Ingrediente
Pentru aluat
300 g făină
200 g unt gras, rece
2 gălbenușuri
2 linguri zahăr pudră
1 praf de sare
Pentru umplutură
4 tije rubarbă spălate și uscate
zeama de la 1 lămâie netratată
4 linguri zahăr
500 g ricotta
2 ouă
100 g zahăr
Mod de preparare
Tai untul bucățele și îl amesteci cu făina, cu sarea și cu zahărul. Frămânți până obții un aluat nisipos, apoi încorporezi galbenușurile. Întinzi aluatul obișnut într-o tavă de tartă, apeși bine pe fundul tăvii și pe margini, și o dai la frigider.
Pentru umplutură, combini într-un bol ricotta cu zahărul și cu ouăle, și omogenizezi. Separat, tai mărunt tijele de rubarbă. Pui la fiert 300 ml de apă, cu zeama de lămâie și cu patru linguri de zahăr. Când începe să clocotească, adaugi rubarba și fierbi doar cinci minute, apoi o lași la răcit în siropul format.
Scoți tava cu aluatul de la frigider, torni brânza și așezi peste ea rubarba și puțin din sirop.
O dai la cuptorul încins în prealabil pentru 25 de minute.