Tartă Tantin cu piersici

2 iulie 2025   Deserturi

Tartă Tatin cu piersici este un desert clasic reinterpretat cu gust dulce și aromat.

Ingredeinte

6 piersici

100 g unt

5 linguri zahăr brut

1 linguriță scorțișoară

Pentru aluat

250 g făină

30 ml apă foarte rece

1 gălbenuș

125 g unt rece

1 praf de sare

2 linguri unt moale

2 linguri zahăr

Mod de preparare

Amesteci toate ingredientele pentru aluat și frămânți până când obții un aluat omogen pe care îl dai la frigider.

Pentru umplutură, speli piersicile, le scoți sâmburii și le feliezi. Într-o tigaie, pui zahărul cu untul și amesteci până se topesc, apoi așezi feliile de piersici, presari scorțișoara, le ții până se colorează și le dai deoparte.

Ungi o formă rotundă de tartă cu untul moale, presari zahărul și așezi feliile de piersici caramelizate.

Întinzi foaia de aluat și o așezi peste feliile de piersici. Acoperi bine fructele cu ea, o înțepi din loc în loc și o dai la cuptorul încins până când se rumenește uniform.

Mai multe