Tartă Tantin cu piersici
Tartă Tatin cu piersici este un desert clasic reinterpretat cu gust dulce și aromat.
Ingredeinte
6 piersici
100 g unt
5 linguri zahăr brut
1 linguriță scorțișoară
Pentru aluat
250 g făină
30 ml apă foarte rece
1 gălbenuș
125 g unt rece
1 praf de sare
2 linguri unt moale
2 linguri zahăr
Mod de preparare
Amesteci toate ingredientele pentru aluat și frămânți până când obții un aluat omogen pe care îl dai la frigider.
Pentru umplutură, speli piersicile, le scoți sâmburii și le feliezi. Într-o tigaie, pui zahărul cu untul și amesteci până se topesc, apoi așezi feliile de piersici, presari scorțișoara, le ții până se colorează și le dai deoparte.
Ungi o formă rotundă de tartă cu untul moale, presari zahărul și așezi feliile de piersici caramelizate.
Întinzi foaia de aluat și o așezi peste feliile de piersici. Acoperi bine fructele cu ea, o înțepi din loc în loc și o dai la cuptorul încins până când se rumenește uniform.