Terină cu pişcoturi

16 aprilie 2013   Deserturi

Ingrediente: 12 pişcoturi şampanie, 4 ouă, 270 g zahăr, 200 g făină, 750 ml lapte, 5 plicuri zahăr vanilat, 1 pliculeţ gelatină, 300 ml lapte, 12-15 prune

Mod de preparare:Număr porţii: 6 Timp de preparare: 75 min Dificultate: mică

Pui gelatina la înmuiat în puţină apă rece. Baţi spumă ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat, adaugi făina, laptele şi amesteci bine. Fierbi compoziţia la bain-marie până se îngroaşă. Iei vasul de pe foc, laşi să se răcorească şi încorporezi ge latina, amestecând bine ca să se omogenizeze. Opreşti un sfert pentru decor.

Speli prunele şi le scoţi sâmburii. Tapetezi o tavă de cozonac cu folie alimentară şi aşezi pe lung un strat de pişcoturi înmuiate în lapte (doar se scufundă în lapte), jumătate din cremă, prune din loc în loc, alt strat de pişcoturi, restul de cremă, prune şi deasupra pişcoturi. Acoperi cu folie şi laşi la rece 4-6 ore. Răstorni tava, scoţi folia, ornezi cu crema oprită şi feliezi „terina”. 300 ml lapte 12-15 prune

Mai multe