Tiramisu

16 aprilie 2013   Deserturi

Ingrediente: 500 g pişcoturi, 500 g brânză mascarpone, 4 ouă, 500 ml frişcă lichidă, 250 g zahăr, 100 ml lichior, 2 linguri esenţă de rom sau de cafea, 200 ml cafea espresso, cacao sau ciocolată rasă pentru decor

Mod de preparare:Baţi albuşurile spumă tare cu 100 g de zahăr. Freci gălbenuşurile cu 150 g de zahăr, pe baie de aburi, până obţii o cremă spumoasă, laşi să se răcească puţin, după care o încorporezi în brânza mascarpone.

Baţi frişca şi încorporezi în ea lichiorul. Amesteci albuşurile cu frişca, apoi cu compoziţia de gălbenuşuri şi mascarpone şi o dai la frigider pentru 30 de minute. Amesteci cafeaua espresso cu esenţa de rom sau de cafea.

Aşezi într-o tavă mică un strat de pişcoturi însiropate în cafea, pui jumătate din cremă, un alt strat de pişcoturi însiropate şi restul de cremă. Dai la frigider pentru 3-4 ore, cerni peste prăjitură cacao sau poţi rade ciocolată.

De la Mihaela Marin, Buzău

Mai multe