Tiramisu cu căpșuni
7 mai 2025
Deserturi
Tiramisu cu căpșuni este o reinterpretare proaspătă și fructată a desertului clasic.
Ingrediente
250 g mascarpone
200 ml smântână pentru frișcă
3 linguri zahăr pudră
200 g căpșuni proaspete
1 pachet pișcoturi
150 ml suc de căpșuni
1 linguriță esență de vanilie
frunze de mentă, pentru decor
Mod de preparare
Bați smântâna pentru frișcă până devine fermă.
Amesteci mascarpone cu zahărul pudră și cu vanilia, apoi încorporezi frișca bătută.
Într-un bol, torni sucul de căpșuni. Înmoi, rapid, pișcoturile în suc și așezi un strat într-o tavă. Torni jumătate din crema de mascarpone peste pișcoturi. Repeți cu încă un strat de pișcoturi și cremă.
Lași tiramisu la frigider cel puțin 2 ore și decorezi cu căpșuni proaspete și cu frunze de mentă înainte de servire.