Tort aniversar cu ciocolată
Vrei să-ţi impresionezi invitaţii cu un tort special? Nimic mai simplu! Pregăteşte acest deliciu de ciocolată cu fistic.
Ingrediente: Pentru blat: 150 g făină, 150 g zahăr, 100 g nuci măcinate, 6 ouă, 100 g unt
Pentru crema de ciocolată: 100 g zahăr, 2 linguri pudră de cacao, 1 pahar de lapte rece, 3-4 tablete de ciocolată, 20 g unt, 2 linguri zahăr pudră
Pentru crema albă: 500 ml lapte, 250 g zahăr, 2 linguri făină , ½ pachet unt
Pentru decor: 100 g alune zdrobite, 50 g fistic
8
75 min
mare
Mod de preparare:
Baţi albuşurile. Mixezi gălbenuşuri le cu zahărul şi adaugi alternativ câte o lingură din albuşul bătut şi câte o lingură de făină, apoi adaugi untul topit şi nucile măcinate. Torni compoziţia într-o formă unsă şi tapetată cu făină şi o introduci în cuptorul încins pentru 30 de minute. Fierbi la foc mic laptele împreună cu zahărul şi pudra de cacao până începe să se îngroaşe. Iei crăticioara de pe foc, adaugi ciocolata rasă şi amesteci.
După ce se răceşte, adaugi untul frecat cu zahărul pudră şi baţi energic cu telul (sau mixezi). Pentru crema albă, fierbi jumătate din lapte împreună cu zahărul. Restul laptelui îl amesteci cu făina şi îl adaugi în laptele care fierbe. Laşi să fiarbă în continuare, amestecând. O laşi să se răcească.
Separat, freci un tul până devine spumos şi adaugi puţin câte puţin din crema preparată, frecând în continuare. Tai blatul de tort în două felii orizontale, pui crema de ciocolată între ele, iar deasupra întinzi crema albă, păstrând câte puţină cremă din fiecare pentru decorare.
Decorezi deasupra cu „flori” spriţate din cele două porţii de creme păstrate şi cu fistic, iar pe lateral, cu alune zdrobite.