Tort cu frișcă și smochine
Tortul cu frișcă și smochine este o delicatesă rafinată și delicioasă. Iată o rețetă simplă pe care o poți încerca:
Ingrediente
Pentru blat
1 cană făină
1 cană zahăr
5 ouă
1 praf de sare
4 linguri ulei
1 linguriță coajă rasă de lămâie
Pentru cremă
500 ml smântână pentru frișcă
3-4 linguri zahăr
smochine coapte
Mod de preparare
Pentru blat, separi albușurile de gălbenușuri, bați spumă tare albușurile, apoi încorporezi, în ploaie, zahărul. Separat, freci bine gălbenușurile cu uleiul adăugat lingură cu lingură.
Încorporezi în albușuri, alternativ, lingură cu lingură, făina, amesteci bine de sus în jos, apoi gălbenușurile. Amesteci bine, adaugi coaja rasă de lămâie și omogenizezi.
Răstorni blatul într-o tavă tapetată și îl dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii, apoi îl lași la răcit.
Bați smântâna rece cu zahărul până când devine fermă.
Tai blatul în două, întinzi jumătate de cremă pe prima foaie, o așezi pe cea de-a doua, apoi iar cremă, decorezi cu smochine tăiate și dai tortul la frigider.