Tort cu lapte condensat
Ingrediente: Pentru foi: 4 ouă, 100 g zahăr, 100 g făină, ½ plic praf de copt, 25 g cacao
Pentru umplutură: 200 g unt, 200 ml lapte condensat, 2 ouă, 100 g zahăr, 1 linguriţă esenţă de vanilie, 1 praf nucşoară măcinată, 1 linguriţă coniac
Pentru decor: 200 g ciocolată, 100 ml frişcă lichidă, 100 g alune sau nuci, boabe de strugure, steluţe din marţipan
Mod de preparare:Număr porţii: 6 Timp de preparare: 120 min Dificultate: medie
Pentru blat, mixezi ouăle cu zahărul până devin spumă. Adaugi încet făina cernută cu praful de copt şi cacaua. Torni compoziţia într-o formă un să şi tapetată cu diametrul de 16 cm şi coci în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute. Laşi să se răcească şi tai blatul pe orizontală în trei sau în patru.
Pentru cremă, mixezi ouăle cu zahărul, adaugi esenţa, nucşoara şi coniacul. Mixezi spumă untul cu laptele condensat, adaugi amestecul cu ouă şi omogenizezi. Pui deoparte puţină cremă pentru decor, iar cu restul umpli foile. Pui prăjitura la rece până se încheagă crema şi o glazurezi cu ciocolata topită pe baie de aburi cu frişca lichi dă. Tapetezi marginile cu alune sau cu nucă măcinată.
Dai la rece până se întăreşte glazura, după care o tai bucăţi şi decorezi fiecare bucată cu crema oprită, boabe de strugure şi cu steluţe din marţipan.