Tort cu mousse de ciocolată
Iată o rețetă simplă și delicioasă pentru un tort cu mousse de ciocolată.
Ingrediente
Pentru blat
300 g pișcoturi lapte rece
Pentru mousse-ul de ciocolată
750 ml frișcă dulce, rece
400 g ciocolată neagră
200 g mascarpone rece
1 lingură zahăr
1 lingură coniac brandy
Mod de preparare
Torni frișca într-o cratiță, o așezi pe foc împreună cu ciocolata ruptă în bucăți. Amesteci până când se topește și dai de pe foc. Lași cam 5 minute, apoi încorporezi brandy și zahărul, și continui să amesteci. Adaugi mascarpone, apoi omogenizezi. Dai vasul la congelator cel puțin 20 de minute, apoi mixezi bine crema de ciocolată până când devine spumoasă.
Treci rapid pișcoturile prin lapte și le așezi, unul lângă altul, pe un platou de servire. Întinzi jumătate din cremă, așezi un alt strat de pișcoturi și întinzi restul de cremă. Dai tortul la frigider peste noapte.
Îl servești decorat cu fructele tale de pădure preferatefructe de pădure, după gust.