Tort de ciocolată

16 aprilie 2013   Deserturi

Ingrediente: Pentru blat: 4 linguri făină, 4 ouă, 4 linguri zahăr, 2 linguri cacao, 1 praf de copt, coaja rasă de la o portocală

Pentru crema de ciocolată: 200 g unt, 150 g zahăr, 4 linguri cacao, 5 linguri apă, 1 esenţă de rom

Pentru crema de frişcă: 500 g căpşuni, 300 g frişcă lichidă, 10 g gelatină, 100 g zahăr pudră

Pentru decor: 150 g ciocolată neagră, 50 g ciocolată albă, ½ linguriţă scorţişoară

Mod de preparare: Timp de preparare: 1h 30min Dificultate: medie

Baţi gălbenuşurile cu două linguri de zahăr, adaugi făina cernută cu praful de copt şi cacaua, pui coaja de portocală, iar la final încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare cu restul de zahăr. Torni compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată şi coci circa 25-30 de minute.

Amesteci apa cu zahărul, esenţa de rom, cacaua şi pui pe baie de aburi până se îngroaşă. Laşi la răcit, adaugi untul moale, amesteci bine şi dai la frigider o oră.

Baţi frişca cu zahărul pudră, adaugi gelatina înmuiată în prealabil în puţină apă şi amesteci bine.

Tai blatul în două foi pe orizontală şi pui crema de ciocolată între ele. Aşezi felii de căpşuni peste blat şi întinzi frişca. Deasupra ornezi cu felii de căpşuni introduse pe jumătate în ciocolată albă şi neagră topită, lateralele le îmbraci cu „aşchii” de ciocolată şi presari puţină scorţişoară. Laşi la frigider până în momentul servirii.

Mai multe