Tort delicios cu portocale și căpșune

1 iulie 2024   Deserturi

Timp de pregătire: 30 de minute

Ingrediente pentru blat:

6 albușuri

250 g făină

250 g zahăr

1,5 lingurițe praf de copt

50 g Rama pentru copt și prăjituri

1 portocală

1 linguriță esență de portocale (opțional)

Ingrediente pentru cremă:

300 g zahăr

100 ml apă

3 gălbenușuri

300 g Rama pentru copt și prăjituri

100 g coajă de portocală confiată

30 ml lichior de portocale

Ingrediente pentru glazură:

125 g Rama pentru copt și prăjituri

200 g zahăr de glazurat

100 g ciocolată albă

30 ml smântână 30 % grăsime

felii de portocală confiată sau căpșune proaspete pentru decor

Preparare blat:

Topiți Rama pentru copt și prăjituri într-o cratiță și luați de pe foc. Bateți albușurile cu sarea până când se întăresc, iar apoi adăugați treptat zahărul, gălbenușurile, coaja de portocală rasă, esența de portocală și făina. La final adăugați în compoziție și margarina Rama pentru copt și prăjituri topită.

Împărțiți aluatul în trei tăvi de copt cu diametrul de 24 cm, tapetate cu hârtie de copt. Dați la cuptor pentru 12 minute, în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, apoi lăsați la răcit.

Preparare cremă:

Amestecați zahărul cu apa într-o oală și puneți pe foc până când compoziția fierbe, dar nu caramelizați. Lăsați siropul la răcit. Bateți gălbenușurile și adăugați treptat siropul, apoi lăsați în continuare la răcit. În timp ce amestecați, adăugați Rama pentru copt și prăjituri.

La final adăugați lichiorul și mai amestecați pentru 5 minute. Întindeți crema pe tort, înlăturând excesul. Lăsați o oră la frigider.

Preparare glazură:

Topiți ciocolata la bain-marie și lăsați la răcit. Bateți Rama pentru copt și prăjituri până când devine pufoasă și apoi adăugați treptat ciocolata. Amestecați pentru 4-5 minute.

Întindeți crema pe tort, decorați cu feliile de portocală sau cu căpșunile. Se poate ține la frigider și consuma în 2-3 zile.

Mai multe