Tort din biscuiţi cu căpşuni
Roşii, aromate şi dulci, căpşunile fac deliciul prăjiturilor, dar şi al torturilor de casă. Odinioară, datorită formei şi culorii, căpşuna era simbolul zeiţei iubirii, Venus!
Ingrediente
Pentru blat
300 g biscuiţi de cacao 200 g ciocolată menaj
Pentru umplutură
500 ml frişcă lichidă îndulcită
3 pliculeţe gelatină
esenţă vanilie
200 g căpşuni
Preparare
Rupi biscuiţii în bucăţele pe o suprafaţă plană şi îi zdrobeşti cu un sucitor, apoi îi pui într-un castron. Topeşti ciocolata menaj pe baie de aburi, la foc mic şi amesteci continuu pentru omogenizare. Torni ciocolata topită peste biscuiţii rupţi din castron şi amesteci bine.
Tapetezi cu folie de plastic un castron şi torni aici amestecul. Întinzi uniform cu o lingură, îmbrăcând şi pereţii. Amesteci 2 pliculeţe de gelatină (preparată în prealabil conform instrucţiunilor de pe pachet) cu frişca lichidă. Adaugi esenţă de vanilie, mai amesteci puţin, şi torni conţinutul peste blatul de biscuiţi. Speli căpşunile, le scurgi bine şi le ştergi pe şerveţele de bucătărie. Le tai feliuţe.
Aşezi feliuţele de căpşune deasupra cremei de frişcă şi ornezi, dacă vrei, prăjitura cu frunze proaspete de mentă. Torni deasupra un plic de gelatină preparat după indicaţie. Introduci prăjitura la frigider 2-3 ore.