Tort Napoleon
Este puţin mai migălos de preparat, dar rezultatul final va fi pe măsură.
Ingrediente
800 g aluat foitaj
2 linguri zahăr
Pentru umplutură:
200 g zahăr pudră
500 ml lapte
2 ouă
50 g amidon
120 g unt
1 păstaie vanilie
150 g ciocolată
Mod de preparare
Întinzi aluatul pe masa presărată cu făină și tai din el blaturi mici, rotunde, pe care le înțepi cu o furculiță și le coci fiecare separate, câte 10 minute până se rumenesc puțin.
Pentru cremă, mixezi ouăle, zahărul și semințele păstăii de vanilie, adaugi amidonul, amesteci bine și torni laptele încălzit. Pui compoziția pe foc până capătă o textură cremoasă mai densă. Dai deoparte și lași să se răcorească puțin, apoi adaugi untul și ciocolata topită și amesteci pentru încorporare.
Așezi foile una peste alta cu crema de ciocolată între ele, iar una dintre foi o mărunțești, o amesteci cu zahărul pudră și o presari deasupra. Dai la rece 4 ore și servești apoi.