Tort răcoros
Tortul răcoros este o alegere excelentă pentru zilele calde de vară sau pentru momentele în care îți dorești un desert ușor și revigorant. De obicei, acest tip de tort are o textură ușoară și este preparat cu ingrediente care oferă o senzație de prospețime.
Ingrediente
Pentru blat
100 g făină cernută
3 ouă
75 g zahăr
1 linguriță coajă rasă de lămâie
1 praf de sare
Pentru cremă
200 ml smântână pentru frișcă
250 g mascarpone
3 linguri zahăr pudră
Pentru glazură
100 g cocos măcinat
100 g miez de nucă măcinat
căpșuni, caise și afine pentru decor
Mod de preparare
Separi albușurile de gălbenușuri. Bați spumă tare albușurile cu sarea, adaugi în ploaie zahărul și mixezi încontinuu. Încorporezi cu o paletă gălbenușurile, apoi făina cu coaja rasă de lămâie. Răstorni blatul într-o tavă tapetată și îl dai la cuptor până trece testul cu scobitoarea.
Pentru cremă, mixezi mascarpone ținut la temperatura camerei cu frișca rece și cu zahărul.
Amesteci nuca de cocos cu miezul de nucă, îmbraci blatul în cremă, îl decorezi cu fructe, pui pe margini amestecul de cocos cu nuci și îl dai la rece.