Tort red velvet
Tortul red velvet este un desert care arată spectaculos, dar are şi un gust greu de egalat.
Ingrediente
Pentru blat
3 ouă
150 g iaurt
3 sfecle roșii
50 ml ulei
200 g griș
4 linguri făină
1 linguriță rasă praf de copt
1 lingură unt
1 lămâie, coaja și zeama
150 g nuci măcinate
Pentru cremă
500 g mascarpone
100 g zahăr
300 ml smântână dulce, rece
Mod de preparare
Pentru blat, speli și cureți sfeclele, le dai prin răzătoarea mică, le stropești cu zeama de lămâie și presari coaja de lămâie.
Separat, bați ouăle cu zahărul și încorporezi, pe rând, iaurtul, untul și uleiul. Omogenizezi, apoi adaugi făina, grișul și praful de copt. Amesteci bine și încorporezi sfecla și nucile, amestecând continuu. Răstorni aluatul obținut într-o formă rotundă, tapetată, și-l coci la cuptorul încins aproximativ 50 de minute. Îl lași la răcit.
Între timp, prepari crema: bați smântâna rece cu zahărul până se întărește, apoi încorporezi mascarpone cu mișcări ușoare, de jos în sus.
Tai blatul în trei felii. Așezi prima felie pe un platou, întinzi jumătate din cremă, pui deasupra a doua felie de blat, din nou cremă, ultima felie și îmbraci tortul în crema rămasă, apoi îl decorezi după imaginație. Îl dai la frigider până în momentul servirii.