Tort Red Velvet cu cremă mascarpone
Red Velvet este ideal pentru a-ţi impresiona oaspeţii. Dar, în afară de aspect, acesta are şi un gust excelent.
Ingrediente
Pentru blat
3 ouă
150 g iaurt
3 sfecle roșii
50 ml ulei
200 g griș
4 linguri făină
1 linguriță rasă praf de copt
1 lingură unt
1 lămâie, coaja și zeama
150 g nuci măcinate
Pentru cremă
500 g mascarpone
100 g zahăr
300 ml smântână dulce rece
Mod de preeparare
Pentru blat, speli și cureți sfeclele, apoi le dai prin răzătoarea mică și pui peste ele zeama și coaja rasă de la lămâie. Separat, bați ouăle cu zahărul și încorporezi, pe rând, iaurtul, untul și uleiul. Omogenizezi, apoi adaugi făina, grișul și praful de copt. Amesteci bine și încorporezi sfecla și nucile, amestecând continuu. Aluatul obținut îl răstorni într-o formă rotundă, tapetată și îl coci la cuptorul încins 50 de minute.
Între timp, prepari crema. Bați smântâna rece cu zahărul până se întărește, apoi încorporezi mascarpone.
Decupezi blatul sub formă de inimă, apoi îl tai în două felii. Din blatul rămas, faci firimituri pentru ornat.
Așezi prima felie pe un platou, întinzi jumătate din cremă, pui peste cealaltă bucată de blat și îmbraci tortul în crema rămasă, apoi îl decorezi cu firimiturile păstrate. Îl dai la frigider până în momentul servirii.