Tort Victoria cu gem
Tortul Victoria este un desert clasic britanic, simplu și rafinat, format din două straturi de blat pufos, umplute cu gem dulce și frișcă ușoară.
Ingrediente
Pentru blat
350 g făină
6 ouă
350 g zahăr
1 pachet unt, la temperatura camerei
4-5 linguri zahăr pudră vanilat
1 linguriță rasă praf de copt
Pentru umplutură
500 g gem de căpșuni
500 ml smântână pentru frișcă
200 g mascarpone
100 g iaurt grecesc
150 g zahăr pudră
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Amesteci făina cu praful de copt, apoi cerni.
Separat, combini untul cu zahărul și mixezi până când se topește zahărul. Adaugi ouăle unul câte unul și mixezi bine după fiecare. La final, încorporezi făina în ploaie. Torni aluatul obținut în patru forme de tort tapetate și le dai la cuptorul încins până trec testul scobitorii. Lași blaturile la răcit. Poți coace blatul într-o singură formă, apoi îl tai în patru felii.
Pentru umplutură, mixezi smântâna cu mascarpone și cu zahărul pudră, până când obții o compoziţie cremoasă, apoi adaugi iaurtul și amesteci ușor, cu o spatulă. Asamblezi tortul, alternând o felie de blat, un strat de gem de căpșuni și un strat de cremă. Închei cu o felie de blat și dai tortul la frigider minimum 4 ore înainte de servire. Îl pudrezi cu zahăr și îl decorezi după imaginaţie.