Trigoane cu afine
Trigoanele cu afine - un desert delicios și ușor de făcut.
Ingrediente
250 g afine
1 cană făină
80 g zahăr
1 ou
1/2 pachet unt, tăiat
120 g iaurt cremos
2 lingurițe rase praf de copt
1 praf de sare
esență de vanilie, după gust
1 ou bătut, pentru uns
1 albuș, la temperatura camerei
150 g zahăr pudră, cernut
zeama de la 1/2 lămâie
1 praf de sare
Mod de preparare
Speli bine afinele și le lași să se zvânte.
Cerni făina și o combini cu zahărul, cu sarea și cu praful de copt. Adaugi untul și amesteci cu degetele până când obții firimituri, pui afinele și le încorporezi ușor, ca să nu se stoarcă.
Separat, bați iaurtul cu oul și cu esența, apoi torni amestecul peste afine și omogenizezi aluatul. Îl întinzi ușor și îl tai în triunghiuri, atât cât le vrei de mari, apoi le așezi într-o tavă în care ai întins hârtie de copt. Le ungi cu oul bătut și le dai la cuptorul încins, până se rumenesc.
Pentru glazură, bați albușul spumă cu un praf de sare, apoi încorporezi, în ploaie, lingură cu lingură, zahărul și zeama de lămâie. Omogenizezi glazura și o torni peste biscuiți.