Trufe delicioase
Ingrediente: 3 gălbenuşuri, 100 ml lapte, 200 g zahăr, 3 linguri cacao, 130 g lapte praf, 1 pachet unt, 2 fiole esenţă de rom, 1 fiolă esenţă, de vanilie, 75 g nucă măcinată
Pentru decor: nucă zdrobită, nucă de cocos
Mod de preparare:Pui într-o oală de teflon cu pereţii mai groşi gălbenuşurile, laptele, zahărul, laptele praf, pudra de cacao şi amesteci puţin. Aşezi pe foc potrivit, amesteci cu telul, iar când începe să fiarbă dai focul mic şi laşi până capătă consistenţa mierii, amestecând continuu. Laşi să se răcească.
Între timp, untul rece îl freci până scoţi toată apa din el şi apoi îl baţi spumă. Îl încorporezi puţin câte puţin în crema răcită, adaugi esenţele, nuca măcinată şi omogenizezi bine. Dai compoziţia la frigider pentru cel puţin o oră, apoi modelezi trufele. Le poţi umple cu vişine din vişinată bine scurse, cu alune, cu migdale sau le poţi lăsa aşa. Le tăvăleşti prin nucă zdrobită sau nucă de cocos. Le păstrezi la rece.
de la Lavinia-Felicia Andone, Braşov