Chec marmorat

25 septembrie 2024   Din bucătăria ta

Daniela Marin, Craiova, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!

Ingrediente

6 ouă

130 g unt

2 căni făină

1 cană zahăr

2 linguri cacao

2 linguri zahăr

5 linguri ulei

esență de vanilie

1 plic praf de copt

sare

apă

Mod de preparare

Într-o cratiță, pui la fiert, la foc mic, 2 linguri de zahăr, 2 linguri de cacao și 2 linguri cu apă, și amesteci până se topește zahărul. Adaugi untul, îl încorporezi și apoi dai la rece.

Separi albușurile de gălbenușuri. Bați spumă albușurile cu zahărul. Gălbenușurile le amesteci cu uleiul ca la maioneză. Pui un praf de sare și vanilia, amesteci, apoi combini albușurile cu gălbenușurile, adaugi făina, iar la final, praful de copt. Obții, astfel, compoziția galbenă.

Pentru compoziția cu cacao, iei 5 linguri din compoziția galbenă, adaugi cacaua și amesteci bine.

Tapetezi 2 tăvi cu ulei și făină și le așezi una lângă alta. În centrul fiecărei tavi pui o lingură din compoziția galbenă apoi din cea cu cacao până termini toată compoziția, dar numai în centrul tăvii.

Coci mai întâi la foc iute 10-15 minute, apoi reduci focul până trec testul scobitorii. Le lași la răcit, apoi le pudrezi cu zahăr.

Mai multe