Cornulețe cu unt

22 august 2023   Din bucătăria ta

Adelina Sandulescu din București ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!

Ingrediente

Pentru aluat:

40 ml lapte

esență de vanilie

1 pachet unt

4 gălbenușuri

80 g smântână

500 g făină

1 lingură mare zahăr

sare

25 g drojdie proaspătă

2 plicuri zahăr vanilat

Pentru umplutură:

zahăr pudră, pentru decor

rahat, ciocolată sau orice altceva doriți

Mod de preparare

Fărâmițezi drojdia într-un bol, adaugi zahărul și laptele călduț și lași puțin deoparte până se activează drojdia.

În alt bol, pui făina și untul cubulețe și amesteci până obții o textură nisipoasă. Adaugi drojdia, smântâna, gălbenușurile, zahărul vanilat, esența de vanilie, puțină sare și amesteci bine. Îi dai aluatului forma unei bile și o lași într-un bol acoperit aproximativ 30 de minute.

Împarți aluatul în două și îl întinzi pe blatul de lucru. Cu ajutorul unei farfurii întinse, tai aluatul, pentru a-i da o formă rotundă, urmând să-l tai în triunghiuri mici pentru a forma cornulețele. Procedezi la fel și cu cea de-a doua jumătate de aluat, iar la final pui o bucățică de rahat la baza fiecărui triunghi sau un cubuleț de ciocolată și rulezi. Introduci cornulețele în cuptorul preîncălzit aproximativ 15 minute. Când sunt gata, le lași să se răcească și apoi le tăvălești prin zahăr pudră.

Mai multe