Dulceață de trandafiri
Ionela Mădălina Joian, Slatina, jud. Olt, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!
Ingrediente
1 farfurie adâncă plină cu petale de trandafiri
250 ml apă
1 kg zahăr
8 g sare de lămâie
Mod de preparare
Pui la fiert zahărul și apa, iar atunci când capătă consistența mierii, siropul este gata.
Îndepărtezi partea albă a petalelor, le amesteci cu sarea de lămâie până când scade volumul. Va rămâne un pumn de petale.
Adaugi petalele de trandafiri peste sirop și amesteci. Lași la foc mic 7-8 minute. Cu o lingură de lemn, pui puțină dulceață pe o farfurie pentru a-i testa consistența. Nu trebuie să fie foarte lichidă, ci să fie îngroșată.
Iei de pe foc, umezești un prosop și acoperi oala cu el. Îl ții până ce dulceața devine călduță. O repartizezi în borcan, pui capacul și lași borcanul cu gura în jos până a doua zi, apoi îl depozitezi în cămară sau la loc ferit de lumină.