Ficăței de pui în sos de roșii

24 septembrie 2024   Din bucătăria ta

Cristina Ivașcu, București, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!

Ingrediente

500 g ficăței de pui

1 ceapă uscată

300 g roșii pasate

2 linguri ulei

5 căței de usturoi

1-2 frunze de dafin

sare

piper măcinat

cimbru

pătrunjel verde, pentru decor

Mod de preparare

Cureți bine ficățeii de membrane și-i speli în apă rece. Îi scurgi bine de apă, apoi îi tamponezi cu prosoape de hârtie.

Tai mărunt ceapa și 2-3 căței de usturoi. Într-o tigaie cu ulei, călești ceapa și usturoiul, apoi adaugi ficățeii, piperul, cimbrul, dafinul și îi gătești circa 10 minute, amestecând din când în când. Adaugi roșiile și mai lași pe foc 8-10 minute. Oprești focul, amesteci totul și servești cald. Pentru decor, poți adăuga puțin pătrunjel verde. Se poate servi alături de mămăliguță și murături.

Mai multe