Prăjitură Bounty

31 ianuarie 2024   Din bucătăria ta

Ionela Mădălina Joian, Slatina, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!

Ingrediente

2 ouă

170 g zahăr

100 ml lapte

110 ml ulei

100 ml cafea îndulcită

2 linguri cacao

320 g făină

1 plic praf de copt

Pentru cremă:

600 ml lapte

100 g unt

150 g nucă de cocos

200 g zahăr

3 linguri griș

esență de vanilie

Pentru glazură:

250 g ciocolată cu lapte

2 linguri ulei

Mod de preparare

Prepari o cafea concentrată din 2 linguri de cafea măcinată, 1 lingură de zahăr și 120 ml de apă. O strecori și folosești 100 ml din acest amestec. Mixezi zahărul cu cacaua, torni cafeaua fierbinte, uleiul, laptele, adaugi ouăle și continui să amesteci cu telul.

Adaugi făina, praful de copt și omogenizezi. Torni compozitia în tava de 40×40 cm tapetată cu hârtie de copt. Coci în cuptorul preîncălzit 25-30 de minute.

Pentru cremă, topești, la foc mic, untul în laptele amestecat cu zahărul. Adaugi grișul, amesteci energic, iar după 1-2 minute, pui nuca de cocos. Amesteci continuu 5-6 minute sau până când compoziția se îngroașă. Întinzi crema peste blatul răcit.

Topești ciocolata cu laptele împreună cu uleiul la bain-marie. O întinzi peste prăjitură cu o spatulă, apoi dai la rece 3 ore. Porționezi prăjitura cu un cuțit a cărui lamelă o treci prin apă fierbinte la fiecare 2-3 felii tăiate.

Mai multe