Prăjitură cu brânză și lămâie
Adriana Mariana Rada din Oradea, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!
Ingrediente
Pentru blat:
6 ouă
200 g zahăr
150 g făină
1 plic praf de copt
40 ml ulei
2 linguri cacao
Pentru cremă:
150 g zahăr
500 g brânză dulce
250g unt sau margarină
Pentru jeleu:
6 linguri zahăr
700 ml suc de lămâie
2 plicuri budincă cu aromă de lămâie
Mod de preparare
Pentru blat, separi ouăle, iar albușurile le mixezi bine cu un praf de sare, adaugi gălbenușurile bătute cu zahărul și uleiul în fir ca la maioneză.
Amesteci cele două compoziții, adaugi cacaua dizolvată în puțină apă, iar la final făina și praful de copt. Compoziția obținută o pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și o coci 30 de minute.
Peste blatul copt și răcit, pui untul frecat spumă cu zahărul și apoi adaugi brânza.
Peste cremă, pui jeleul, pe care îl prepari la foc mic din suc de lămâie și zahăr, iar când dă în clocot, adaugi praful de budincă dizolvat. Compoziția o amesteci continuu până obții consistența unei budinci. Lași la răcit, apoi o întinzi peste crema de brânză. Compoziția nu se pune caldă peste cremă pentru că se taie.