Prăjitură cu caramel
Daniela Marin , din Craiova, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!
Ingrediente
foi de napolitană
400 g zahăr tos
5 ouă
100 g unt
50 g nuci
Mod de preparare
Caramelizezi 200 g de zahăr într-o cratiță, la foc mic și adaugi treptat untul, până îl încorporezi pe tot. Lași cratița deoparte pentru puțin timp.
Între timp, bați ouăle cu 200 g de zahăr, torni amestecul obținut peste compozitia din cratiță, mixând până se leagă și apoi pui nucile tăiate mărunt în lung și amesteci, pe foc, până când compoziția se strânge în mijlocul cratiței.
Umpli 3 foi cu crema caramel, având grijă să pui deasupra o greutate nu foarte mare, cât să se uniformizeze compoziția și prăjitura să devină compactă, după care o dai la rece câteva ore.