Prăjitură cu ciocolată și iaurt

26 septembrie 2024   Din bucătăria ta

Octavian Florin Rada, Oradea, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!

Ingrediente

1 cană ulei

2 lingurițe bicarbonat

2 linguri cacao

2 căni făină

1 ou

2 căni zahăr

1 plic zahăr vanilat

1 cană iaurt

½ linguriță

sare

1 cană apă fierbinte

Pentru glazură:

200 g ciocolată pentru glazură

200 ml frișcă dulce sau smântână pentru frișcă

zahăr după gust

fulgi de ciocolată pentru ornat

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci toate ingredientele într-un singur castron și omogenizezi cu mixerul. Coci circa 30 de minute, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar după ce s-a copt, lași la răcit.

Topești ciocolata pe baie de aburi, o lași foarte puțin să se răcească, apoi adaugi smântâna sau frișca și puțin zahăr după gust. Torni glazura deasupra blatului și ornezi cu fulgi de ciocolată sau cu ciocolată rasă.

Mai multe