Ruladă cu spanac

28 martie 2024   Din bucătăria ta

Adriana Rada, Oradea, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!

Ingrediente

Pentru aluat:

3 ouă

450 g spanac congelat

250 g făină cernută

4 linguri smântână

1 linguriță bicarbonat

1 linguriță praf de copt

sare și piper, după gust

Pentru umplutură:

100 g unt moale

300 g brânză de vaci

sare

1 ardei gras roșu

1 ardei gras galben

2 linguri smântână

piper

Mod de preparare

Pentru foaia de aluat, bați spumă cele 3 albușuri cu un praf de sare. Separat, amesteci spanacul (decongelat și stors foarte bine) cu cele 3 gălbenușuri și smântâna până capătă consistența unei creme, apoi adaugi făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul, sarea și piperul. La final, adaugi albușurile spumă.

Coci compoziția într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt, 15 minute. Proaspăt scoasă din cuptor, o rulezi într-un prosop umed și o lași să se răcească pentru a-și păstra forma.

Pentru umplutură, mixezi brânza de vaci cu untul moale și smântâna, până obții o textură cremoasă. La final, adaugi ardeii tăiați cubulețe și condimentezi cu sare și piper.

După ce foaia rulată s-a răcit, o umpli cu crema de brânză, apoi o rulezi în folie de aluminiu și o dai la frigider 2-3 ore.

Mai multe