Rulouri din carne cu piure de cartofi

11 aprilie 2024   Din bucătăria ta

Ioana Alina Rocas, Cluj-Napoca, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!

Ingrediente

500 g mușchi de vită sau de porc

muștar

slănină

boia

50 ml vin

puțin ulei

sare

piper

usturoi

500 g cartofi

1 cub unt

lapte, pentru piure

Mod de preparare

Tai carnea felii de grosimea unui deget şi o bați bine cu ciocanul de carne. O ungi cu un strat generos de muştar, tai slănina fâşii subtiri şi o aşezi peste muştar. Rulezi carnea şi o prinzi cu o scobitoare.

Într-o cratiță, pui puțin ulei şi aşezi rulourile, adaugi apă clocotită peste ele şi le fierbi la foc mic. După ce au fiert 20 de minute, adaugi usturoiul tăiat mărunt, vinul, boia, sare şi piper. Continui fierberea până se evaporă toată apa şi rulourile devin moi.

Pregăteşti piureul: cureți cartofii, îi tai cuburi, îi fierbi, apoi scurgi apa şi îi amesteci cu unt şi lapte până se transformă într-un un piure pufos.

Mai multe