Salam de biscuiți
Florica Pleșu, București, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!
Ingrediente
400 g biscuiți simpli
200 g unt
200 g zahăr pudră
50 g cacao pudră
stafide nuci măcinate
esență de vanilie
Mod de preparare
Pui biscuiții într-o pungă încăpătoare și îi zdrobești în bucăți mici cu ajutorul unui sucitor.
Într-un vas mai mare, topești untul la foc mic, asigurându-te că nu ajunge să fiarbă. Adaugi zahărul pudră și cacaua, amestecând bine până
când obții o pastă omogenă. Pui esența de vanilie, nucile măcinate și stafidele și încorporezi.
Transferi compoziția pe o folie alimentară, îi dai forma unui cilindru, înfășurând strâns. Dai salamul de biscuiți la frigider pentru cel puțin 2-3 ore sau peste noapte, pentru a se întări.