Spaghete cu creveți și sos de roșii
Ecaterina Gagu, Ilfov, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!
Ingrediente
300 g spaghete
400 g creveți decorticați
2 linguri ulei de măsline
30 g unt
200 ml suc de roșii
100 ml vin alb sec
2 căței de usturoi, tocați mărunt
parmezan ras
sare
piper
frunze proaspete de busuioc, pentru decor
Mod de preparare
Pui la fiert o oală mare cu apă sărată și prepari spaghetele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Le ții până devin "al dente". Le scurgi și păstrezi puțină apă.
Într-o tigaie mare, încălzești uleiul de măsline împreună cu untul. Adaugi usturoiul și îl călești, până devine auriu. Adaugi creveții și îi sotezi 2-3 minute pe fiecare parte, până devin roz și opaci. Scoți creveții din tigaie și îi dai deoparte.
În aceeași tigaie, torni vinul alb și îl lași să fiarbă până se reduce la jumătate, 2-3 minute. Răstorni sucul de roșii, presari sarea și piperul, și lași sosul să fiarbă, la foc mic, 5-7 minute, până se îngroașă ușor.
Adaugi creveții înapoi în tigaie, pui spaghetele, amestecând totul, pentru a se combina cu sosul. Dacă sosul este prea dens, torni puțin din apa păstrată de la paste, până obții consistența dorită.
Presari parmezan ras, decorezi cu frunze proaspete de busuioc și servești imediat.