Tocană de vită cu legume

21 august 2024   Din bucătăria ta

Mariana Manz,Timișoara, ne-a trimis această reţetă delicioasă! Şi tu ne poţi trimite reţeta ta preferată la adresa retete@click.ro!

Ingrediente

500 g pulpă de vită

2 ardei grași, unul roșu și unul galben

2 cepe albe

1 linguriță piper măcinat

250 ml bere blondă

1 linguriță cimbru

1 lingură ulei

sucul de la 1 lămâie

sare

Mod de preparare

Într-un bol, amesteci berea, sucul de lămâie și condimentele. Așezi carnea într-o pungă, torni sosul de bere și legi punga, amestecând bine astfel încât toata carnea să stea la marinat. Dai la frigider 12 ore. A doua zi, tai carnea cuburi.

Într-o tigaie, încălzești uleiul și călești ceapa tăiată peștișori și ardeii fâșii. Presari sarea și lași 5 minute pe foc. Adaugi cuburile de carne și amesteci până când toată carnea își schimbă culoarea.

Lași pe foc încă 10-15 minute. Se servește cu lămâie.

Mai multe