Ardei umpluţi
Îi mulţumim cititoarei noastre fidele, Ionela Mădălina Chirită din Găneasa, judeţul Olt, pentru această delicioasă reţetă de ardei umpluţi.
Ardei umpluţi
Ingrediente
- 7 ardei graşi
- 500 g pulpă de porc tocată
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ceşcuţă orez
- 2-3 linguri ulei
- piper boabe, după gust
- 2 roşii bine coapte
- sare
- piper
- pătrunjel, pentru decor
- 1 foaie dafin
- 1 crenguţă cimbru verde
Mod de preparare
1 Speli ardeii graşi, le tai cotoarele, îi cureţi de seminţe şi îi laşi la scurs cu gura în jos.
2 Separat, dai morcovul prin răzătoare şi tai ceapa. Fierbi orezul conform indicaţiilor de pe ambalaj. Încingi uleiul şi căleşti ceapa cu morcovul şi potriveşti gustul de sare şi de piper. Adaugi carnea şi orezul şi mai căleşti puţin compoziţia.
3 Tai roşiile feliuţe şi cubuleţe. Umpli ardeii şi aşezi deasupra umpluturii câte o feliuţă de roşie. Torni apă în vas până la nivelul ardeilor, adaugi roşiile rămase făcute cubuleţe, dafinul şi cimbrul şi îi laşi la fiert. Când sunt gata, îi decorezi cu pătrunjel tăiat.