Borş de legume moldovenesc
Este nevoie doar de un singur ingredient pentru ca o banală mâncare să devină specială sau să capete un gust total diferit faţă de aceeaşi mâncare preparată într-un alt colţ de ţară, sau de ce nu, de lume. În cazul acesta este vorba de castrveţi muraţi.
Ingrediente
1 ceapă potrivită 2-3 morcovi 2 cartofi, 2 roşii 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 3-4 castraveciori muraţi 2 linguri ulei sare, leuştean 1 plic borş
Cum se prepară
Zarzavatul şi ceapa se curăţă şi se dau pe răzătoarea mare sau se toacă după dorinţă, iar cartofii se taie cubuleţe. Se căleşte totul în ulei, se pune puţină apă, se acoperă cu capacul şi se lasă 10 minute la foc mic. Se stinge cu 3 l de apă fierbinte, se adaugă roşiile curăţate de coajă tocate şi se fierbe 20 de minute.
Castraveţii se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie cubuleţe şi se fierb puţin într-o cană cu apă. Când zarzavatul din ciorbă a fiert, se adaugă castraveciorii, plicul de borş,
se potriveşte de sare şi se mai fierbe 5 minute. Se ia oala de pe foc şi se presară leuşteanul tocat.
sursa foto: Shutterstock