Brioşe cu banane şi ciocolată
23 octombrie 2017
Din țară
Doamna Alina Petria Amitis ne-a trimis reţeta de brioşe preferată a fetiţelor sale.
De ce ai nevoie pentru brioşe
4 linguri ulei
2 ouă
100 g zahăr
3 banane bine coapte
½ linguriţă extract de vanilie
235 g făină
1 linguriţă praf de copt
½ linguriţă bicarbonat
1 praf sare
1 praf scorţişoară
150 g ciocolată cu lapte sau neagră mărunţită
Cum se prepară brioşele
Zdrobeşti bananele cu furculiţă până obţii un piure. Încorporezi, pe rând, uleiul, ouăle, zahărul, vanilia, scorţişoara, sarea, praful de copt, bicarbonatul, făina şi, la final, ciocolata. Amesteci bine, iar aluatul obţinut în pui în forme de brioşe şi le dai la cuptorul încins. Le ţii până când trec testul scobitorii.